• 1 z 2
 

Brezový cukor 500g

7 hodnotení
 

Brezový cukor svojou chuťou a vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, avšak jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým bielym cukrom podstatne nižší.

Dostupnosť Na dotaz
€6,85
Kód tovaru 620
Kategória cukor
Záruka 2 roky
Položka bola vypredaná...
 

Brezový cukor (Xilit) svojou chuťou a vzhľadom pripomína klasický kryštálový cukor, avšak jeho energetická hodnota a obsah sacharidov je v porovnaní s klasickým bielym cukrom podstatne nižší.

Sladkosť brezového cukru

Brezový cukor je asi na 80-100% sladký ako bežný cukor, ale niektorý ľudia ho považujú za sladší. Je to veľmi subjektívne.

Ako sa vyrába brezový cukor?

V súčasnosti sa brezový cukor vyrába z drevín alebo kukuričných klasov na priemyselnej úrovni.

Prečo sa xilit vyrába z drevnej suroviny?

Xilit sa získava z drevnej hmoty, najviac sa získava z brezy a menšom množstve z buka. Drevná hmota zabezpečuje dosiahnutie tej najvyššej kvality vyrobeného cukru. Drevná surovina je tiež zárukou, že nie je geneticky a inak upravovaný, na rozdiel od kukurice.

Prečo Brezový cukor - Xylitol?

  • Glykemický index brezového cukru je 7. Glykemický index sa meria od 0 po 100. Na základe jeho hodnoty. Klasický krištáľový cukor má hladinu GI cca 70.
  • Nevytvára kyslé prostredie v ústnej dutine - je vhodný na čistenie zubov a dokonca ešte podporuje i naše trávenie.
  • Brezový cukor - Xylitol je od klasického krištáľového cukru na nerozoznanie, len s tým rozdielom, že má navyše svoje pozitíva.
Nutričné hodnoty v 100 g
Energetická hodnota 1004 kJ / 240 kcal
Bielkoviny 0 g
Sacharidy (100% brezový cukor) 100 g

Zloženie Brezového cukru

100% brezový cukor

 
Tento web používa súbory cookie. Ďalším prechádzaním tohto webu vyjadrujete súhlas s podmienkami používania .