Rímska rasca celá 100g
Rímska rasca celá patrí k základnému koreniu indickej kuchyne. Má príjemnú, silne aromatickú vôňu a ostrú, korenistú chuť.
Kategória: | VÝPREDAJ SKLADOVÝCH ZÁSOB |
---|
Zľavnená cena produktu s dobou spotreby do 30.11.2020.
Je mierne kyslastá a veľmi výrazná, preto je treba s ňou zaobchádzať opatrne. Používa sa prevažne v indickej, mexickej a arabskej kuchyni.
Podporuje normálne trávenie a pomáha udržiavať normálnu hladinu glukózy v krvi.
Použitie: do zeleninových, ryžových a strukovinových pokrmov. Vhodná na dochucovanie polievok a rôznych dusených pokrmov. Používa sa napr. pri nakladaní zeleniny a syrov. Často sa používa s horčičnými semienkami na začiatku varenia - opeká sa na rozpálenom tuku a až potom sa pridávajú ostatné ingrediencie. Pomáha pri prejedaní, po ťažkých jedlách. Je vhodná na prípravu horšie stráviteľných alebo hutných pokrmov. V Indii sa s ňou dochucujú kari omáčky, šošovica a ryžové jedlá. V kuchyni v arabských krajinách sa používa do šalátov, na mechoui a na Kebab.
ŠPECIFIKÁCIA:
Zloženie: rímska rasca
Objem: 100g
Vyrobené v Indii.
NUTRIČNÁ A ENERGETICKÁ HODNOTA:
Výživové údaje na 100 g:
Energetická hodnota: 1394 kJ / 333 kcal
Tuky: 15 g, z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 50 g, z toho cukry: 0,6 g
Bielkoviny: 20 g
Soli: 0,017 g