Strukoviny
Naše výberové strukoviny majú vyšší obsah bielkovín ako bežné strukoviny a ich hlavnou prednosťou je to, že sú navyše ľahko stráviteľné.
Sú charakteristické vysokým zdrojom vlákniny, bielkovín, sacharidov, minerálov (vápnik, horčík, draslík, fosfor, železo, zinok a selén), vitamínov skupiny B a nízkym obsahom tukov.
Vďaka vysokému obsahu bielkovín sú veľmi dôležitým prvkom v strave vegetariánov. Veľmi vhodné sú aj pre diabetikov, znižujú hladinu cukru v krvi, pretože majú nízku hladinu glykemického indexu.

Cícer kráľovský má plod o veľkosti 9mm, štandardne je k dostaniu cícer o veľkosti 5-7mm. Cícer sa radí medzi...

Cícer lúpaný polený sa radí medzi najvýživnejšie strukoviny. Jeho veľkou výhodou je rýchla príprava. Je vhodný k...

Mungo šošovica lúpaná inak tiež Mungo dal má veľmi vysoký obsah bielkovín, vďaka ktorému je považovaná za jeden z...

Vďaka vysokému obsahu železa a bielkovín vhodná pre vegetariánov, rovnomerné uvoľňovanie glukózy do krvi ocenia...