Koreniny a soľ
Originálne korenie vám vždy odkomunikuje krajinu pôvodu, v ktorej bolo korenie zozbierané alebo spracované, jedine tak si môžete byť istí autenticitou a rýdzosťou toho, čo kupujete.
Cestujeme za hranice našej krajiny, skúšame nové jedlá, chute a vône. Privážame si späť domov inšpiráciu a chuť uvariť si aj v našom prostredí nová exotické jedlá, ktoré sme ochutnali na našich cestách a k tomu potrebujeme orginálne korenie. Nezabúdajme teda odkiaľ jednotlivé druhy korenia sú a hľadajme túto oblasť na obaloch toho, čo kupujeme.

Kurkuma je známa aj pod názvom žltý šafrán. Používa sa prevažne v ázijských jedlách ale i v sladkých a slaných...

Typické indické korenie, ktoré je využívané predovšetkým na marinovanie mäsa. Je vhodné taktiež na prípravu rôznych...

Rasca veľmi dobre podporuje trávenie, takže má pozitívne účinky na zdravie a skvele dochutí vaše jedlo. Chuťovo sa...

Koriander je charakteristický svojou nasladlou a zároveň pikantnou arómou s orechovým podtónom. Koriander je hlavnou...

Guličky koriandru voňajú podobne ako rasca, aníz alebo kôpor. Chuť koriandru je nasladlá a zároveň pikantná s jemne...

Kardamom zelený má silnú nezameniteľnú arómu a citrónovo-kvetinovú chuť s ľahkou prímesou gáfru a eukalyptu, ktorú...

Zázvor sa používa najmä v ázijskej kuchyni. Má sladkú korenistú arómu, jeho chuť je typická pikantná, jemne štipľavá....

Škorica mletá je aromatická kôra stromu škoricovníka čínskeho alebo kasia, ktorej sladké aromatické zvitky sú pomleté...